egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az EESZT Lakossági Portálján keresztül lehetősége nyílik COVID-oltás időpontfoglalásra, illetve a mobilalkalmazáson keresztül megjelenítheti a digitális Covid-igazolványait.

 

COVID-oltás időpontfoglalás

A Lakossági Portálon keresztül a COVID-oltás időpontfoglalás menüpontra kattintva információkat talál az oltásra vonatkozóan, valamint a TAJ-szám és a születési dátum megadásával időpontot foglalhat.

 

Digitális COVID-igazolvány

Az uniós COVID-igazolvány menüpontot kiválasztva a kiállítani kívánt igazolvány típusának (oltási igazolvány, tesztigazolvány, gyógyultsági igazolvány) megadását követően az igazolvány letölthető az EESZT Lakossági Portáljának felületén.

 

A Mobilalkalmazás menüpont alatt megtekinthető az is, hogy milyen eszközön lépett be az EESZT applikációba, illetve lehetősége van az applikációs regisztráció törlésére.

 

Az igazolvány megjelenítésének másik módja az EESZT mobil applikáció letöltése, melyhez a Mobilalkalmazás menüpontban talál segítséget. Minden ügyfélkapuval és TAJ-kártyával rendelkező személy használhatja az EESZT applikációt. Első lépésként töltse le az alkalmazást, majd az alkalmazásba lépve jelentkezzen be ügyfélkapuval.

 

Első bejelentkezéskor a TAJ-szám megadása szükséges, majd állítsa be az egyszerűsített belépést. Ezt követően lehetősége nyílik a Covid-igazolványainak letöltésére. Az egyszerűsített belépés engedélyezését követően internetkapcsolat nélkül is lehetősége nyílik a már letöltött igazolványok megjelenítésére.

 

Az applikáció az alábbi igazolványokat jeleníti meg:

 

  • magyar oltási igazolvány: megerősíti, hogy Magyarországon COVID-19-oltóanyagot kapott;
  • uniós oltási igazolvány: megerősíti, hogy az igazolvány birtokosa az igazolványt kiállító tagállamban COVID-19-oltóanyagot kapott;
  • uniós tesztigazolvány: megerősíti, hogy az igazolvány birtokosa PCR-teszten vagy antigén gyorsteszten esett át;
  • uniós gyógyultsági igazolvány: megerősíti, hogy az igazolvány birtokosa pozitív PCR-tesztet vagy antigén gyorstesztet követően felgyógyult.

 

Minden igazolványhoz QR-kód van kapcsolva, melyet az EESZT Covid Control applikációval lehet ellenőrizni.

 

Egyéb aktualitások

A Lakossági Portálon belül az Aktualitások menüpont alatt tájékozódhat továbbá, hogy az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) által végzett tesztekre hivatkozva milyen igazolványok kérvényezhetők. Emellett az ukrajnai menekültek tájékoztatást kaphatnak a gyógyszer- és gyógyászati segédeszközök felírásáról is.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

 

Mi az EESZT?

EESZT profil létesítése (eProfil)

Eseménykatalógus, egészségügyi dokumentumok

E-receptek, e-beutalók

Digitális önrendelkezés

KULCSSZAVAK
COVID-oltás időpontfoglalás  |   digitális Covid-igazolvány  |   EESZT
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít