egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az Országos Mentőszolgálat egységes, egységes állami egészségügyi intézmény, melynek fő feladata az életmentés, a sürgős ellátás biztosítása.

 

Az életmentésen kívül alapfeladata az úgynevezett „mentő” és „őrzött” betegszállítás, azaz olyan feladatok, ahol a beteg állapota miatt sürgős segítségre van szükség, illetve ahol a kórház felé szállítás közben is beavatkozások, vizsgálatok szükségesek. Az OMSZ feladata a fentieken túl, az ország egész területén: rendezvények egészségügyi biztosítása (állami rendezvények, nemzeti ünnepek is); mentési készenlét ellátása; az elsősegélynyújtás országos felügyelete; elemi csapások, tömegszerencsétlenségek egészségügyi felszámolásában való részvétel; hatóságoknak szakvélemény adása; a mentésügy tudományos fejlesztése.

 

Az OMSZ működése

Az Országos Mentőszolgálat az 1948-as „hivatalos” megalakulása óta eltelt időszakban folyamatosan átalakult és fejlődött, mára országszerte 255 mentőállomást működtet, ahol mintegy 8500 mentődolgozó tevékenykedik. A szolgálat mentőegységei tavaly közel 1,2 millió beteget láttak el. Munkatársai az országban mindenütt ugyanazokkal az alapelvekkel, ugyanazzal a felszereléssel és ellátási protokollal dolgoznak.

 

Az OMSZ irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), vezetője a főigazgató.

 

Miben segít Önnek az OMSZ?

Egészségügyi vészhelyzetben, vagy ha úgy ítéli meg, hogy mentőre van szüksége, hívjon mentőt. Magyarországon bárki, állampolgárságtól és egészségbiztosítási jogviszonytól függetlenül riaszthatja a mentőszolgálatot.

 

Segélyhívószám, beteginformáció: 112

 

Gyakran ismételt kérdések 

Mikor hívjak mentőt?

Mit tegyek, amíg megérkezik a mentő?

Segítség gombnyomásra – ÉletMentő app

 


Az Országos Mentőszolgálat elérhetőségei:

Székhely: 1055 Budapest, Markó utca 22.

Levelezési cím: Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága, 1395 Budapest, Pf.: 426.

Telefonszám: (+36 1) 350 3737, Faxszám: (+36 1) 320 9153

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: mentok.hu

 

KULCSSZAVAK
Országos Mentőszolgálat  |   OMSZ  |   betegszállítás  |   mentés  |   112
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít