egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az NNGYK (az ÁNTSZ jogutódja) az az egészségügyi hatóság, amely napjainkban talán a leginkább a közérdeklődés középpontjában áll, mivel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos feladatok jelentős része itt koncentrálódik. Feladatai a közegészségügy, a járványügy, az egészségfejlesztés, az egészségügyi igazgatás és koordináció, valamint a munkaegészségügy köré csoportosulnak, országos hatáskörrel.

 

Az NNGYK szerepe és legfontosabb feladatai 

Az NNGYK figyelemmel kíséri és értékeli az ország közegészségügyi, járványügyi helyzetét, a népesség egészségi állapotának alakulását, az egészségi állapotot befolyásoló környezeti, társadalmi, életmódbeli tényezőket, valamint a fentiekkel kapcsolatban kutatási feladatokat, epidemiológiai és hatásvizsgálatokat, kockázatelemzést kezdeményez és végez.

 

Az NNGYK felel egyebek mellett az egészségügyi alapellátás és az egészségfejlesztés – ezen belül a lakossági szűrések – területi szintű tervezési-szervezési feladataiért, illetve biztosítja a lakosság egységes hozzáférését ezekhez a szolgáltatásokhoz. A Népegészségügyi Központ szerzi be és osztja szét a hazai éves oltóanyagot, részt vesz az országos népegészségügyi programok kidolgozásában. A szervezet fontos feladata a fentieken túl a Ritka Betegségek Központjának működtetése és a Veleszületett Rendellenességek Országos Nyilvántartásának vezetése is.

 

Az NNGYK működése

Az NNGYK irányító szerve az Belügyminisztérium (BM), vezetője az országos tiszti főorvos.

 

Miben segít Önnek az NNGYK?

Az NNGYK és az országos tiszti főorvos aktív szakmai közreműködésével kerül sor a jelenlegi, új koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a mindennapos koronavírus-tájékoztatókra. A népegészségügyi központ felel az influenzával kapcsolatos tájékoztatásért, és ehhez a szervhez fordulhat információért az, aki pollenallergiás. Az országos szmoghelyzettel kapcsolatos információkkal is az NNK szolgál, de a települési szűrővizsgálatok szervezése és koordinálása is a feladatai közé tartozik. Anonim HIV/AIDS-tanácsadással, -vizsgálattal is segítenek, ha arra van szükség.

 


A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ elérhetőségei:

Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út 2–6.

Levelezési cím: 1437 Budapest, Pf. 777

Központi telefonszám: (+36 1) 476 1100

A titkárság e-mail-címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: www.nnk.gov.hu

 

KULCSSZAVAK
ÁNTSZ  |   közegészségügy  |   járványügy  |   egészségfejlesztés  |   egészségügyi igazgatás  |   koordináció  |   munkaegészségügy  |   lakossági szűrések  |   Ritka Betegségek Központ  |   Veleszületett Rendellenességek Országos Nyilvántartása  |   EMMI  |   országos tisztifőorvos
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít