egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

A kapcsolattrtás jogának gyakorlása mindig a fekvőbeteg-gyógyintézetben meglévő feltételektől függ, ezt a HÁZIREND tartalmazza. Természetesen a joggyakorlás feltétele a betegtársak jogainak tiszteletben tartása és a betegellátás zavartalanságának biztosítása is.

 

Ez a jog magában foglalja, hogy a betegnek joga van a gyógykezelés ideje alatt hozzátartozóival és egyéb személyekkel is kapcsolatot tartani, látogatókat fogadni vagy egyes személyeket a látogatásból kizárni. A beteg megtilthatja, hogy a gyógykezelésének tényét vagy a gyógykezelésével kapcsolatos egyéb információt más előtt feltárják. Ettől csak a gondozása érdekében, közeli hozzátartozója vagy a gondozására köteles személy kérésére lehet eltekinteni.

 

Súlyos állapotú betegnek joga van ahhoz, hogy az általa – vagy cselekvőképtelensége esetén a törvényes képviselője által – megjelölt személy mellette tartózkodjon. Súlyos állapotú az a beteg, aki önmagát ellátni képtelen.

 

kiskorú beteg mellett tartózkodhat a szülője vagy törvényes képviselője, illetve az általuk megjelölt személy. A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy a gyermeke vele lehessen, ha ennek orvosszakmai akadálya nincs.

 

A betegeket megilleti a vallási meggyőződésüknek megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartás és a szabad vallásgyakorlás joga is.

 


 A betegjogok további főbb csoportjai:

 

KULCSSZAVAK
betegjog  |   kapcsolattartás joga
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít